Ofte stillede spørgsmål

Forandres vandets tilstand, når det bliver opvarmet eller afkølet?

UnknownVandets tilstand ændres ved opvarmning/afkøling. Ved opvarmning ændrer ORP og pH værdien sig. Ved afkøling ændres ORP værdien, men pH-værdien forbliver den samme i op til en uge, afhængig af postevandets kvalitet.

 

Hvorfor kan Kangen Water® ind imellem have en lugt?

LeveLukI postevand er der mineraler. LeveLuk er designet til at håndtere en standardmængde af mineraler. Når mængden af mineraler eller fri kuldioxid er større end normalt, reagerer mineralerne nogle gange med vandtilførselsslangens anti-bakterielle egenskaber , og dette kan give en lugt.

Vi har taget højde for dette i vandtilførselsslangens indre belægning. Når Kangen apparatet skal tages i brug første gang, lad da postevandet løbe gennem maskinen ved pH 7 med renset vand i et par minutter.

1. Mineraler
Ca (kalcium), Mg (magnesium), Na (natrium), Ka (kalium) og andre næringsstoffer, der forekommer i mad og vand. Mineraler i vand siges at være specielt sunde for kroppen i optimale mængder.

2. Fri kuldioxid
Fri kuldioxid er kuldioxidmængden i vand. Nogle foretrækker smagen af vand med kuldioxid, der typisk har en lavere pH værdi. Vand der indeholder små mængder kuldioxid siges at være bedre for helbredet. F.eks. smager japansk sake (risvin) bedre med en moderat mængde kuldioxid i.

3. Anti-bakterielle egenskaber
Et apparat som LeveLuk, der er produceret til human ernæring, er produceret med en anti-bakteriel behandling. Disse apparater er fremstillet med omfattende komponenter, og derfor er det specielt vigtigt, at disse komponenter ikke er forurenede, når de er i berøring med postevandet.

Kan Kangen Water® drikkes sammen med medicin?

Medicin?Kangen Water® er beregnet til at skulle indtages hver dag, som drikkevand og til madlavning. Det primære er ikke til indtag af medicin. Det japanske Ministerium for Sundhed, Arbejde og Velfærd giver følgende retningslinjer:

1. Undlad at indtage medicin sammen med ioniseret vand.

2. Drik ikke ioniseret vand, hvis du lider af achlorhydria, som er en lidelse, hvor mavesyreniveauet er højere end den normale pH værdi på 1,8. Dette vil nemlig gøre maden sværere at fordøje. Derfor bør mennesker med denne lidelse ikke drikke Kangen Water®.

3. Søg lægehjælp, hvis du oplever ubehag ved at drikke Kangen Water®. Der foreligger endnu ikke fyldestgørende undersøgelser på, hvad Kangen Water® gør ved medicins effektivitet. Hvis du tager medicin, drik da kun Clean Water (renset vand) med pH 7. Drik ikke Kangen Water® pH 8,5-9,5 ca. 20 minutter før og efter medicin indtag.

Hvilke forskelle er der på postevandets kvalitet?

PH værdiPostevandets kvalitet har en effekt på Kangen Water® og stærkt surt/basisk vand (2,5 pH og 11 pH) produceret ved elektrolysen. Der er ingen problemer forbundet med at lave Kangen Water® med postevand fra kommunale vandværker. Vand fra private brøndboringer har ofte et højt indhold af fri kuldioxid. Dette har en indflydelse på effektiviteten i at frembringe stærkt surt/basisk vand.

Elektrolysen kan have svært ved at producere stærkt surt/basisk vand. Ligeledes hvis postevandets indhold af mineraler er minimale, kan LeveLuk apparatet have tendens til at producere for høje pH værdier. Derudover har vandtrykket en indflydelse på at producere Kangen Water® med korrekte pH værdier. Er trykket for højt, kan Leveluk apparatet ikke nå at lave postevandet om til Kangen Water®. Det er derfor vigtig jævnligt at teste sit Kangen Water® for korrekte pH værdier og checke boblerne i Kangen Water®.

Hvilke fordele er der ved at drikke Kangen Water®?

Fordelene ved at drikke Kangen Water® er det høje indhold af mineraler samt den optimale hydrering det giver.

Hvad er Beauty Water (surt vand) og Strong Acidic Water (stærk surt vand)?

PHBeauty Water har en pH værdi på 5,5-6,5, og Strong Acidic Water har en pH værdi lavere end 2,7.

Det japanske Ministerium for Sundhed, Arbejde og Velfærd har certificeret surt vand som værende adstrigent, dvs. sammentrækkende eller sammensnerpende for huden. Strong Acidic Water har fortræffelige rengørings karakteristika, og bruges til at renligholde overflader i køkken, badeværelse samt i forbindelse med skylning af grøntsager.

Hvordan bruger jeg Kangen Water® til skønhedspleje?

Kangen waterI vintersæsonen tørrer din hud mere ud end normalt. På dette tidspunkt er det en fordel at spraye din hud regelmæssigt med Beauty Water, især efter bad. Dette hjælper din hud til at bevare sin elasticitet og fugtighed, fordi Beauty Water fra Kangen Water® har en sammentrækkende effekt på huden. Ved dagligt at indtage det basiske Kangen Water® samtidig, bevarer du din huds elasticitet og fugtighed.

Det japanske Ministerium for Sundhed, Arbejde og Velfærd har certificeret Beauty Water fra Kangen Water® som værende adstringent eller sammentrækkende.

Hvordan opbevares Strong Kangen Water og Strong Acidic Water og hvor lang er holdbarhedstiden?

Opbevaring og holdbarhedLeveluk apparatet producerer 5 forskellige typer vand. Drikkevand pH 8,5-9,5 og renset vand pH 7 bør drikkes så friskt som muligt. Drikkevandet opbevares i mørke beholdere, der kan holde lyset ude, da sollys nedsætter effekten af vandet. Kangen Water® bør højest opbevares i 3 dage. Herefter aftager vandets effekt. De 3 andre typer vand, Beauty Water pH 6, Strong Acidic Water pH 2,5 og Strong Kangen Water pH 11,5 kan opbevares i beholdere i længere tid. Det anbefales dog, at vandet udskiftes efter 7 dage. Generelt gælder det at jo mere frisk vandet er jo mere effektivt.

I hvilke mængder bruges Kangen Water® og hvordan?

VandDer findes ingen regler om hvor meget Kangen Water® man må indtage. Generelt anbefaler man, at et menneske indtager det daglige antal liter vand, svarende til sin kropsvægt ganget med 0,0333. Vejer man således 60 kg, bør vandindtaget være 2 liter, mens et menneske på 90 kg, bør indtage 3 liter vand.

 

Hvordan kommer jeg i gang med at drikke Kangen Water®?

Voksne mennesker bør starte med at drikke Kangen Water® pH 8,5 i nogle dage. Herefter øges pH værdien til 9,0 og sluttes gradvist af med kontinuerligt at drikke pH 9,5. Denne procedure kan variere fra menneske til menneske. Mærk selv efter. Det er meget individuelt, hvad den enkelte kan opleve af ubehag i starten af brug af Kangen Water®, som bør drikkes så friskt som muligt.

Børn og ældre bør ligeledes være varsomme i starten og forlænge perioden med pH 8,5, så kroppen langsomt vænner sig til at drikke mere basisk.
Spædbørn og børn op til 1 års alderen bør ikke drikke Kangen Water®. Deres fordøjelse er endnu ikke færdigudviklet, da mave-/tarmsystemet på dette stadie er designet til at fordøje brystmælk og ikke fast føde. Babyer er derfor sarte over for ændringer som eksempelvist Kangen Water®. Ligeledes skal man ikke lave mælkeerstatningsmidler på Kangen Water®. Hertil bruges Clean Water pH 7.

Hvad er ORP?

ORP står for ÆldringsprocesOxidation Reduction Potential, dvs. en væskes indhold af antioxidanter. Med andre ord er det en væskes evne til at neutralisere kroppens iltningsproces. Kroppens ældningsproces sker bl.a. på baggrund at en iltningsproces, der konstant sker i kroppen. Ved denne proces skabes aktiv ilt også kaldet frie radikaler. De frie radikaler er ustabile molekyler, der konstant er på jagt efter en ekstra elektron, for selv at blive stabil. Et stabilt molekyle har parrede elektroner i omløb om deres kerner. En fri radikal mangler en elektron i at få et par elektroner.

Væske eller madvarer der indeholder antioxidanter, altså molekyler, som forhindrer de omkringliggende molekyler i at oxidere eller ilte, er derfor livsvigtige for vores krop. Antioxidanter finder man typisk i frugt og grøntsager. Antioxidanter er også en betegnelse for molekyler, der har en eller flere elektroner i overskud og som er i stand til at afgive en af disse elektroner uden selv at blive ustabil. Denne elektron har den frie radikal brug for, for selv at blive stabil.

ORP måles i milli volt (mV). Postevand har f.eks. en ORP værdi på +200, men efter vandet bliver omdannet i et LeveLuk apparat, bliver ORP værdien -300. Postevandet har således været fyldt med positive ioner, og bliver derfor betegnet som værende dødt vand. Kangen Water® derimod, er fyldt med negativt ladede ioner og dette er en af faktorerne, der gør, at det bliver betegnet som levende vand.

Hvorfor bliver Kangen Water® pH testen ikke blå/lilla?

PH værdiNår man vil have sit LeveLuk apparat til at producere Kangen Water®, f.eks. pH 9,5 og testen viser en gul/grøn farve, kan det skyldes, at postevandet kommer fra en privat brøndboring. Vand der kommer herfra er fyldt med kuldioxid og dette gør, at dit Kangen Water® synes surt ifølge testen.

Du kan teste om der er kuldioxid i dit Kangen Water® ved at foretage en test med de dråber, der følger med apparatet. Der er kuldioxid i dit postevand, hvis testen går fra blå/lilla til gul/grøn i løbet af et øjeblik.

Hvad er de små partikler der flyder rundt i Kangen Water®?

Partikler i vandetSmå partikler kan flyde rundt i dit Kangen Water® eller fastsætte sig på siderne af din vandbeholder. Dette er klynger af mineraler fra dit postevand, der har gennemgået ioniseringsprocessen i LeveLuk apparatet. Disse partikler er ganske harmløse.

Man kan minimere forekomsten af disse mineralklynger ved at lade LeveLuk apparatet lave Beauty Water pH 6 en gang dagligt i et par minutter. Man kan ligeledes øge vandtrykket regelmæssigt, hvis man har mulighed for dette. Husk at du ikke skal drikke vandet fra dit LeveLuk apparat, når disse processer sættes i værk.

Hvilken relation er der mellem ORP og pH?

Vand dråbeJo højere pH værdien er, desto flere antioxidanter er der i Kangen Water®. Sagt på en anden måde: jo højere pH værdien bliver, jo højere bliver også den negative værdi for ORP. Vær opmærksom på, at hvis postevandet har en sur pH værdi (mindre end pH 7) gøres det vanskeligt, at generere en høj ORP værdi i Kangen Water®. Dette kan således være grunden til en uforklarlig lav ORP værdi i Kangen Water®.

Hvad er de hvide bobler i Kangen Water®?

Hvide boblerDen hvide tåge eller bobler i Kangen Water® er hydrogen ilt. Dette fremkommer som en del af ioniseringsprocessen. Læg mærke til at boblerne forsvinder efter nogle minutter, når Kangen Water® er i vandbeholderen.