Kroppens syre/base balance

BlodetVores krop er designet til at opretholde den rette balance af syre og base. Vores blod er designet til at holde en pH-værdi på 7,365, hvilket er en anelse basisk.

Hvis vi indtager en overdreven mængde af syredannende føde- og drikkevarer, hvis vi er udsat for stress, for lidt/dårlig søvn, forurening, rygning, pesticider osv, så vil kroppen være udsat for et angreb i form af syreoverskud.

Hvis vi ikke indtager nok basisk mad (typisk levende mad såsom frugt, grønt og nødder) eller hvis vi ikke indtager nok basiske drikkevarer, vil syreoverskuddet sætte sig som syreophobninger i kroppen.

Blodet vil forsøge at regulere syreophobningerne, men kan blodet ikke finde nok base i den mad og drikke vi indtager, da vil blodet tære på vores kalkdepoter i kroppen, da kalken er basedannende og dermed kan bruges til at neutralisere syreophobningerne.

PH værdi

Med andre ord: en overflod af syre tvinger kroppen til at låne mineraler (inkl. kalcium, natrium, kalium og magnesium) fra vitale organer og knogler, for at neutralisere syreophobninger.

Syreophobninger alarmerer alle kroppens funktioner og resulterer i en lang række symptomer. Populært sagt, da har vi at gøre med 7 trin af oversyring. Jo mere sur kroppen er, jo flere syreophobninger, jo større er risikoen for at tiltrække sygdomme.

Kroppens oversyring i faser med relaterede symptomer:

FASE5typo

Begrebet ”syre/base ubalance”, som er årsag til sygdomme, er absolut ikke nyt. I lægebøger fra 1800-tallet omtales alkalisk (basisk) vand, med den anbefaling at man skulle drikke dette i rigelige mængder, såfremt man led af eksempelvis urinsyregigt.

Edgar Cayce

En af de første mennesker, som talte om behovet for at alkalisere kroppen, var den store ”sovende profet” Edgar Cayce. Han var stor tilhænger af at, anbefale kropsudrensninger med urter, faste, tarmudrensning, massage og kostændringer, med det formål at gøre kroppen mere basisk.

 

 

Dr. William Howard HayI 1933 publicerede Dr. William Howard Hay en banebrydende bog ”A New Health Era” i hvilken han skriver, at alle sygdomme er forårsaget af selvforgiftning på grund af syreophobninger i kroppen. Det var altså hans opfattelse, at alle sygdomme stammer fra den samme ting, nemlig syreophobninger.

 

 

Dr. Theodore Baroody

Dr. Thedore Baroody, medicinsk læge og forfatter til bogen ”Alkalize or Die” skriver, at de utallige navne på sygdomme ikke har nogen betydning, men at det betyder noget, at de alle kommer fra den samme grundlæggende årsag, nemlig for meget syreaffald i vævet i kroppen.

 

 

Sang Whang

Ifølge Sang Whang, opfinder, videnskabsmand og forfatter til bogeb ”Reverse Aging” består vores føde af 97 % nitrogen, brint og ilt, som reduceres til syreaffald.

Han skriver, at det ikke handler om, hvad vi indtager, men istedet hvad der forbliver i vores krop som affald. Dette affald bliver til syreophobninger. Han skriver også, at den eneste forskel mellem sund næring og dårlig næring er, at sund næring giver mindre syreaffald. Hans konklusion er kort og godt: ”Din pH balance afhænger af, hvad der er tilbage efter stofskiftet”. Dr. Sang Whang har selv drukket ioniseret vand gennem mere end 20 år og skriver, at problemet med at holde kroppen basisk gennem føden er at, med mindre du har råd til at spise udelukkende økologisk, vil stofskiftet indeholde store mængder pesticider, ukrudtsmidler, svampedræbende midler og andre kemiske rester.

PH værdiBlodets pH-værdi er optimal, når det ligger på pH 7,365. Hvis pH værdien dykker ned til 7,2 bliver du alvorligt syg og dykker den til pH 7, vil du gå i koma og dø. Når man fx drikker et glas cola, som har en pH værdi på ca. 2,7, ringer alle alarmklokker i kroppen. Adrenalinen suser ud i systemet og hidkalder de basiske væsker, så neutraliseringen kan påbegyndes. Derfor oplever du et kik, når du drikker cola. Din krop skriger faktisk på hjælp, hvilket du nyder som et “rush”. Et eksempel til at forstå hvor små ændringer der skal til, for at skubbe syre/base balancen er at, et glas cola er så syredannende for kroppen, at der skal 32 glas neutral (ph 7) vand til for at neutralisere syren.

Kun de færreste af os er fysisk i stand til at udrense alle syreophobninger. Syreaffald cirkulerer rundt i kroppen via blodet og lymfesystemet, indtil den overfyldte nyre skyller det ud. Hvis nyren ikke kan følge med, så lagres syreaffaldet i eksempelvist fedtvævet eller det væske, som kroppen holder tilbage for at kunne pakke syreaffaldet ind, indtil kroppen en dag får tid til at tage sig af det. Syreaffald sætter sig også i de indre organer og hæmmer deres funktioner. Flere organer og især blodet, lungerne og huden er alle med til at udskille affaldsstoffer og opretholde syre/base balancen.

En stor hjælp for kroppen vil være at drikke basisk vand. Alle bør indtage frisk vand dagligt, og her kan man så vælge, at det skal være basisk vand frem for postevand. Det basiske vand vil være med til at neutralisere syren, og dermed hjælpe kroppen til at bevare den rette pH-værdi og syre/base balance.